Szeretem teljes értékű reggelivel kezdeni a napot, de a joghurt-zabpehely kombótól már szabadulnék - egyszer már megpróbáltam a granolával, de keresem a további alternatívákat.
Szétnéztem egy kicsit a neten, hátha látok valami gyors, egyszerű megoldást, amivel feldobhatom a zabot, és a tejtermék fogyasztást is visszafoghatom. Ezt a receptet találtam, amit kicsit átalakítottam annak fényében, hogy éppen mi található a konyhámban (a szójatej amúgy sem a barátom, és csak ezt ez egy dolgot cseréltem más növényi tejre) , és jelentem, így is abszolút bevált! Azért is tetszett, mert nem kell sokat méricskélni, és bár a "bögrés" szótól kiráz a hideg, de a metódus maga nagyon is felhasználóbarát. Nézzük is rögtön, hogy raktam össze az íze alapján desszertnek is beillő reggelit:
1 bögre nagyszemű zabpehely
1 bögre kókusztej (az eredeti recept vaníliás szójatejet írt)
1-2 teáskanál méz
1/4 bögre krémes mogyoróvaj (én ezt használtam), vagy mandulavaj
1 evőkanál chia mag
1 nagy banán
Elkészítés:
A banán kivételével keverjünk össze minden hozzávalót egy tárolóedényben. Tegyük hűtöbe egész éjszakára - de legalább 3 órára.
Keverjük át félig, és adjunk hozzá még kókusztejet, hogy elérjük a kívánt krémességet.
Tálaljuk a felkarikázott banánnal. Ha a banánt felkarikázva hozzáadod az első lépésben, így is nagyon finom, intenzívebb lesz, bár a szeletek kicsit megbarnulhatnak - de az ízén ez nem ront semmit.
+ 1 tipp: a mogyoróvaj egyébként házilag is elkészíthető, én most ugyan boltit használtam, de legközelebb ezt is magam fogom csinálni, itt van hozzá recept.
[caption id="attachment_2252" align="aligncenter" width="300"] az enyém így néz ki[/caption]
Ugye milyen egyszerű? És finom is :-)
Az eredeti receptet itt találtam. Most nézem, hogy ha szigorúan számolom, akkor ez hat hozzávaló. De ha a banánt nem számolom, öööö, akkor öt. Jó étvágyat!
A chia maggal most barátkozom, a bloggertársaknál találtam is további szuper chiapuding recepteket, nézd csak:
[gallery ids="2229,2230,2235"]
Love & Write Niki szedres kedvencéért kattints ide
Konyhalál kókusztejjel készülő, málnás csodáját pedig itt nézheted meg
WannabeChef még a szülinapját is chiával ünnepelte, az áfonyás-vaníliás recept elérhető itt.
Ha érdekel, én mi mindent sütöttem-főztem még össze dokumentáltan is az egészség jegyében, sütiért ide, egy jófajta reggeliért ide, a tuti vegán bundáskenyérért pedig ide kattints.
Képek innen, meg a sajátom
Olvasnál még?
Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!