A virtuális jógamatracod

Yoga Pop Blog

Yoga Pop Blog

Süti

2014. november 13. - yogapopblog

Ígéretemhez híven megosztom a múlt heti "szeánszunkon" debütáló banános zabsüti receptjét, szerintem mindenkinek nagyon ízlett...A recept sajnos nem saját, ennyire kreatív még nem vagyok a konyhában,  a nosalty.hu oldalon találtam:

Hozzávalók:

  • 60 g zabpehely
  • 70 g tönköly búzakorpa (helyettesíthető más korpával vagy zabliszttel is, de jobb a színe és édesebb)
  • 3 ek méz
  • 2 kis banán (vagy 1,5 nagy)
  • 1 nagy alma 
  • fahéj, gyömbér, szerecsendió,mézeskalácsfűszer ízlés szerint
  • vanília aroma
  • víz
Elkészítés:
  1. A korpát keverjük össze a pépes banánnal, a lereszelt almával, mézzel, a pár csepp vanília aromával és a fűszerrel.
  2. Ha kész a massza, keverjük bele a zabpelyhet is (azért csak ekkor adjuk hozzá, hogy ne tudja magát a gyümölcsök és a méz miatt túlságosan megszívni, ne legyen szétpuhulva teljesen).
  3. Adjunk hozzá annyi vizet, amitől kissé ragacsos, trutyis állagú lesz. 
  4. Egy kanál segítségével sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgassuk korongokat (nem szükséges kilapítani, úgyis szétterül még egy picit). 
  5. Előmelegített, 180°C-os sütőben addig sütjük, amíg a külseje már nem ragad, elkezdenek ropogósak lenni rajta a zabszemek. Kevertem bele néhány szem vörösáfonyát is.
  6. Hagyjuk őket kihűlni (persze ha bírsz várni:)).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés, kb. 15 perc
 
Nem vagyok egy nagy ételfotós, de kb. így nézett ki:
 
 
zabsüti
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://yogapop.blog.hu/api/trackback/id/tr7518176719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása