Ígéretemhez híven megosztom a múlt heti "szeánszunkon" debütáló banános zabsüti receptjét, szerintem mindenkinek nagyon ízlett...A recept sajnos nem saját, ennyire kreatív még nem vagyok a konyhában, a nosalty.hu oldalon találtam:
Hozzávalók:
- 60 g zabpehely
- 70 g tönköly búzakorpa (helyettesíthető más korpával vagy zabliszttel is, de jobb a színe és édesebb)
- 3 ek méz
- 2 kis banán (vagy 1,5 nagy)
- 1 nagy alma
- fahéj, gyömbér, szerecsendió,mézeskalácsfűszer ízlés szerint
- vanília aroma
- víz
Elkészítés:
- A korpát keverjük össze a pépes banánnal, a lereszelt almával, mézzel, a pár csepp vanília aromával és a fűszerrel.
- Ha kész a massza, keverjük bele a zabpelyhet is (azért csak ekkor adjuk hozzá, hogy ne tudja magát a gyümölcsök és a méz miatt túlságosan megszívni, ne legyen szétpuhulva teljesen).
- Adjunk hozzá annyi vizet, amitől kissé ragacsos, trutyis állagú lesz.
- Egy kanál segítségével sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgassuk korongokat (nem szükséges kilapítani, úgyis szétterül még egy picit).
- Előmelegített, 180°C-os sütőben addig sütjük, amíg a külseje már nem ragad, elkezdenek ropogósak lenni rajta a zabszemek. Kevertem bele néhány szem vörösáfonyát is.
- Hagyjuk őket kihűlni (persze ha bírsz várni:)).